به گزارش مشرق، مرز خسروی در غرب استان کرمانشاه و در شهرستان قصرشیرین برای قرنها دروازه عتبات عالیات بوده است و بسیاری از زائران با عبور از این مرز به زیارت ائمه اطهار(ع) میرفتند و از سوی دیگر زائران دیگر کشورها بهویژه عراق برای زیارت بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) نیز از این گمرک عبور کرده و وارد ایران میشدند.
بیشتر بخوانید:
زیارت اربعین 20 میلیون ایرانی با دلار 4200 تومانی!
گذرگاه مرزی بصره (شلمچه) روی زائران اربعین باز است
پس از یک دوره کوتاه از بسته شدن مرز خسروی، بازگشایی این مرز با بروز مشکلات امنیتی در کشور عراق و ایجاد پدیده تروریستهای تکفیری توسط استکبار جهانی همراه شد که مسئولان دو کشور تردد زائران ایرانی از این مرز را به استقرار امنیت در عراق موکول کردند که دو سال از استقرار امنیت در این کشور میگذرد ولی تنها تردد زائران عراقی از خسروی انجام میشود.
هر سال با نزدیک شدن به موسم راهپیمایی اربعین حسینی(ع) زمزمههای بازگشایی مرز خسروی شنیده میشود که بهدلیل زیرساختهای مناسب استان کرمانشاه همچون بزرگراههای متصل به این مرز، هتلهای پرشمار شهر قصرشیرین و ظرفیت گمرک و پارکینگ خسروی، بازگشایی این مرز برای میزبانی از زائران اهمیت دارد ولی همه تلاشها(!) برای بازگشایی این مرز ناکام میماند.
خسروی بهترین مرز برای تردد زائران است
فرماندار قصرشیرین چندی پیش از آمادگی ایران و عراق برای بازگشایی مرز خسروی خبرداد و گفت: خبر قطعی بازگشایی مرز خسروی و امکان و تردد زائران اربعین از این مرز باید از سوی مسئولان عراقی اعلام شود که از طرف عراقی مشکلی برای بازگشایی مرز وجود ندارد اما خبر قطعی باید از طریق سلسلهمراتب و مسئولان ارشد کشور عراق اعلام شود.
مرادعلی تاتار با بیان اینکه مرز خسروی بهترین مرز برای تردد زائران است, افزود: در سال گذشته طرف عراقی برای بازگشایی مرز اعلام آمادگی کرد اما در روزهای پایانی از طرف مسئولانی عراقی با مخالفت مواجه شد اما امسال مشکلات رفع شده است چون زیرساختهای مرز خسروی برای تردد زائران اربعین در حال تکمیل است و هر هفته جلسهای بهمنظور رسیدگی به نواقص برگزار میشود.
طی روزهای گذشته بسیاری از مسئولان استانی و کشوری از فراهم بودن امکانات مرز خسروی برای بازگشایی و تردد زائران اربعین خبر دادند و رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز در بازدید اواخر هفته گذشته از مرزهای استان کرمانشاه از استقرار تمامی امکانات در مرزها برای زائران اربعین خبرداد و گفت: زیرساختها و پیشبینیهای لازم در مرز خسروی هم صورت گرفته است.
فرمانده مرزبانی ناجا نیز هفته گذشته در مراسم تحلیف سردوشی سربازان مرکز آموزشی شهید رجایی استان کرمانشاه با اشاره به آغاز فعالیت قرارگاه مقداد اربعین مرزبانی گفت که جلسات متعددی با مسئولان کشور عراق در مورد بازگشایی مرز خسروی انجام شده است ولی هنوز پاسخی از طرف این کشور در مورد فراهم کردن تسهیلات تردد و امنیت زائران دریافت نکردهایم.
خسروی از مجهزترین مرزهای کشور است
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت بازگشایی مرز خسروی برای تسهیل تردد زائران اربعین، ابراز کرد: مرز خسروی از مجهزترین مرزهای کشور است که بازگشایی آن نقش قابل توجهی در بهبود رفتوآمد زائران دارد زیرا بهدلیل تکمیل نبودن زیرساختها در مرزهایی مانند مهران، در ایام اربعین شاهد ازدحام زائران هستیم که این مسئله مشکلاتی را ایجاد میکند.
سیدحسن حسینی شاهرودی گفت: در چند ماه اخیر وزارت خارجه و وزارت کشور مذاکراتی گستردهای را با طرفهای عراقی برای بازگشایی مرز خسروی برگزار کردهاند تا این مسئله محقق شود و عراقیها باید برای بازگشایی مرز خسروی در گام نخست امنیت مسیر مرز تا بغداد و سپس تا کربلا و نجف را تأمین بکنند و اعتبارات این مسئله در میزان پرداختی برای ویزای اربعین دیدهشده و دولت عراق متعهد به تأمین امنیت است.
منتظر پاسخ نهایی طرف عراقی هستیم
مرادعلی تاتار، فرماندار قصرشیرین نیز امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: از طرف ایران آمادگی کامل برای بازگشایی مرز خسروی وجود دارد و تنها منتظر پاسخ نهایی طرف عراقی هستیم و مسئولان کشوری بهطور مداوم پیگیر این موضوع هستند زیرا تمامی زیرساختها از جمله پارکینگ، اردوگاهها، مخابرات، اداره گذرنامه و گیتهای ورودی در مرز خسروی فراهم شده و هتلهای قصرشیرین نیز تجهیز شدهاند.
اما عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه بیتفاوتی برخی از مسئولان کشوری را دلیل عدم بازگشایی مرز خسروی بیان کرد و گفت: مرز خسروی با وجود آمادگی زیرساختها امسال هم از میزبانی زائران اربعین محروم ماند و بیتفاوتی برخی از مسئولان کشوری باعث شد که امسال نیز همچون سنوات گذشته استان کرمانشاه از میزبانی زوار عتبات عالیات در اربعین حسینی محروم بماند.
سیدقاسم جاسمی با اشاره به قابلیتهای این مرز بینالمللی اضافه کرد: مرز خسروی بزرگترین و معتبرترین مرز کشور برای زوار عتبات عالیات است اما با وجود رفع مشکلات امنیتی در دو سال اخیر بهدلیل کمکاریهای انجامشده نتوانسته میزبان زائران باشد و وزرای کشور و خارجه باید پاسخگوی نمایندگان استان کرمانشاه باشند و دلایل عدم بازگشایی مرز خسروی را توضیح دهند.
مسئولان اجرایی کشور نسبت به بازگشایی مرز خسروی سکوت کردهاند و حتی از اقداماتی که برای بازگشایی این مرز انجام دادهاند نیز سخن نمیگویند و بهنظر میرسد مرز خسروی امسال نیز پذیرای زائران اربعین حسینی نخواهد بود تا سرمایههای مادی و معنوی این منطقه معطل بماند.